latinica  ћирилица
04/12/2017 |  15:35 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Srpska i Srbija zajedno na uklanjanju deponija sa Drine i Lima (VIDEO)

Ministarstva koja se bave zaštitom životne sredine u vladama Srpske i Srbije počela su realizaciju dva projekta dogovorena na zajedničkoj sjednici dvije vlade.
Goran Trivan - Foto: RTRS
Goran TrivanFoto: RTRS

U Beogradu je usaglašen tekst povelje koja se odnosi na uklanjanje deponija sa rijeka Drine i Lima, a koji bi trebalo sprovesti zajedno sa Crnom Gorom.

Dogovoreno je da se parkovi prirode, Drina u Republici Srpskoj, kao i Mokra Gora, Zaovine i Tara u Srbiji, udruže u jedan nacionalni park pod zaštitom Uneska.

- Trebamo podnijeti zahtjev komisiji za zaštitiu priode u Unesku. Taj park bi imao dobre pretpostavke za sve stanovništvo koje živi s jedne i s druge strane, u smislu održivog razvoja jer u svakom nacionalnom parku moguće su privredne aktivnosti, rekla je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.

- Ima mnogo razloga da spasimo i Višegrad i Bajinu Baštu.. Ekologija nema granica i drago mi je da će nas ovo spajati sa Republikom Srpskom, isrtkao je Goran Trivan, ministar zaštite i životne sredine Srbije.