latinica  ћирилица
04/12/2017 |  16:07 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

U utorak pretežno oblačno sa snijegom (VIDEO)

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH sutra će biti pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom, osim na jugu i jugozapadu, gdje će biti malo do umjereno oblačno i sunčano.

Јutro oblačno i hladno sa slabim snijegom na sjeveru i istoku, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom prijepodneva padavine prestaju u većini predjela uz djelimično razvedravanje, a na planinama će i dalje prevejavati slab snijeg.

Vjetar slab do umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Јutarnja temperatura od minus šest do nula, na planinama do minus 12, na jugu od minus jedan do četiri, a najviša dnevna od jedan do šest, a na jugu od četiri do deset stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je pretežno oblačno.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus šest, Kalinovik minus tri, Han Pijesak i Mrakovica minus dva, Bihać i Sarajevo minus jedan, Novi Grad i Rudo nula, Foča, Gacko, Srbac, Srebrenica i Tuzla jedan, Nevesinje, Višegrad, Bugojno i Јajce dva, Mrkonjić Grad, Ribnik, Šipovo i Zvornik tri, Banjaluka, Brčko, Gradačac i Livno četiri, Bijeljina pet, Bileća, Drvara i Zenica šest, Mostar sedam i Trebinje devet stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA