latinica  ћирилица
05/12/2017 |  08:21 ⇒ 15:45 | Autor: RTRS

Sarajevo: Dodik pomogao donatorsku noć "Osmijeh svaki dan" (VIDEO)

Predsjednik Milorad Dodik učestvovao je u humanitarnoj akciji "Osmijeh svaki dan" i donirao 20.000 maraka Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka" koje je u saradnji s Američkom trgovačkom komorom u BiH organizovalo donatorsko veče. Prikupljena sredstva biće upotrebljena za rad Roditeljske kuće koja je drugi dom malim herojima i njihovim roditeljima dok se bore protiv opakih bolesti.
Sarajevo: Donacija Predsjednika Republike Srpske djeci oboljeloj od raka - Foto: RTRS
Sarajevo: Donacija Predsjednika Republike Srpske djeci oboljeloj od rakaFoto: RTRS

Bolest ne bira ni vjeru, ni naciju, niti boju kože. Kada su djeca u pitanju, solidarnost, podrška i veloko srce uvijek dođu do izražaja. Ovo nije prvi put da predsjednik Srpske pomaže oboljeloj djeci u Federaciji BiH i ovaj put su donirana značajna sredstva koja će pomoći mališanima u izliječenju od ove opake bolesti.

Fikret Kubat, potpredsjednik i projekt-menadžer Udruženja za oboljelu od raka FBiH izjavio je da su bili pozitivno iznenađeni što je predsjednik Srpske Milorad Dodik finansijski pomogao izgradnju roditeljske kuće sa 50.000 maraka i dodao da se ta podrška nastavila i sinoć kada je uručio 20.000 maraka.

Adekvatno liječenje i tretman mališana vrlo bitan kontinuitet, a sve s ciljem da liječenje bude uspješno. Roditeljska kuća, kao i samo udruženje, egzistira zahvaljujući filantropskom senzibilitetu pojedinaca i dijela društvenih struktura. Podrška i pomoć radu dolaze u različitim vremenskim intervalima.

Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj djece oboljele od malignih oboljenja i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo.