latinica  ћирилица
05/12/2017 |  10:40 | Autor: RTRS

Počela popravka pješačkog mosta u Priječanima

U banjalučkom naselju Priječani počela je popravka pješačkog mosta preko rijeke Vrbas, a vrijednost radova je oko 100.000 KM.
Viseći most u banjalučkom naselju Priječani (Foto: arhiv banjaluka.net) -
Viseći most u banjalučkom naselju Priječani (Foto: arhiv banjaluka.net)

Ekipe "Prijedorputeva" započele su radove kako bi ovaj most osposobile za bezbjedan prelaz nakon prvobitno loše izvedene rekonstrukcije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Riječ je o prvoj faza radova, koja, kako su naveli u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, podrazumijeva pripremne radove u radionici i izradu čeličnih profila.

Prema projektu, rekonstrukcija obuhvata zamjenu deformisanih elemenata, ojačavanje poprečnih nosača, donjeg i gornjeg pojasa rešetke, ugradnju kosnika i sekundarnih stubova ograde, te montažu dodatnih dijagonala, kao i utezanje vješaljki.

Izvođač radova je dužan da u roku od četiri mjeseca obavi neophodne popravke, kako bi most konačno bio bezbjedan za prelaz pješaka.

Prelaz na ovom mostu, koji spaja naselja Priječani i Zalužani, zabranjen je mjesecima, pošto se ispostavilo da su radovi na podizanju mosta, koji je uništen u katastrofalnim poplavama 2014. godine, loše izvedeni.

Izvor: SRNA