latinica  ћирилица
05/12/2017 |  11:15 ⇒ 21/12/2017 | 12:41 | Autor: RTRS

Banjalučko studentsko pozorište u Moskvi osvojilo "Srebrnog viteza" (FOTO, VIDEO)

Uspjeh Banjalučkog studentskog pozorišta, koji je osvojio "Srebrnog viteza" na festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi za predstavu "Mlijeko", veoma je značajan za Banjaluku i Republiku Srpsku.
Predstava "Mlijeko" Banjalučkog studentskog pozorišta - Foto: RTRS
Predstava "Mlijeko" Banjalučkog studentskog pozorištaFoto: RTRS

Banjalučko studentsko pozorište osvojilo je nagradu Srebrni vitez za predstavu "Mlijeko" u režiji Slobodana Perišića, na međunarodnom festivalu u Moskvi. Zlatnog viteza osvojili su glumci ovog pozorišta Јelena Trepetova-Kostić i Aleksandar Ristanović.

Direktorica pozorišta, Bojana Tomašević ističe da je predstava imala veliki odjek te da su ponosni na nagrade koje su donijeli.

 "Osim `srebrnog viteza` za predstavu `Mlijeko`, `zlatnog viteza` za najbolja glumačka ostvarenja osvojili su Јelena Trepetova Kostić za ulogu majke i Aleksandar Ristanović za ulogu Lefterisa", rekla je Tomaševićeva.

Nagrada za Banjalučko studentsko pozorište

Glumac Aleksandar Ristanović rekao je da mu je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje će doprinijeti da njegovi budući angažmani budu bogatiji znanjima koja je stekao u Moskvi.

"Predstava 'Mlijeko' je intimnijeg karaktera i publika je bila uvučena u nju, a sudeći prema reakcijama, pozorišni jezik je zaista univerzalan i dopire do svakog, naročito kada govori o ljudskoj duši", rekao je Ristanović.

Dodjela nagrada

Banjalučko studentsko pozorište sa predstavom "Mlijeko" pokazalo da je prevazišlo lokalne i izašlo u međunarodne kulturne okvire.