latinica  ћирилица
05/12/2017 |  13:29 | Autor: RTRS

Mesi odbio stotine miliona od Mančester sitija

Lionel Mesi, najbolji fudbaler Barselone, odbio je astronomsku ponudu Mančester sitija, otkrivaju novinari španske "Marke".
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com) -
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com)

Prema pisanju renomiranog madridskog lista, Argentinac je odbio od "Građana" 100 miliona evra bonusa za potpis, kao i godišnju platu od 50 miliona neto, ali nije otkriveno da li su u pitanju evri ili funte.

Ukoliko bi plata bila obračunata u britanskim novčanicama, iznosila bi skoro 57 miliona evra!

Šeik Mansur bin Zajed Al Nahjan, vlasnik kluba sa "Etihada" želio je po svaku cijenu da dovede petostrukog osvajača Zlatne lopte i nije tražio izgovore, već je ponudu direktno poslao predsjedniku Blaugrane Đosebu Mariji Bartomeuu.

"Marka" piše da je period između dvije sezone ove godine bio "biti ili ne biti" za dovođenje Mesija, kao i da nije bilo važno ni kakav je odnos menadžera Pepa Gvardiole sa svojim bivšim učenikom – šeiku je samo Mesio bio u glavi.

Ponuda "Građana" je bila toliko velika da su na Kamp Nou znali da moraju da odgovore u sličnom maniru, kako bi zadržali čovjeka koji je više puta ponovio da želi da se penzioniše u glavnom gradu Katalonije. To je nekoliko puta tokom ljeta bilo potvrđivano i demantovano, a on je konačno stavio potpis na produženje saradnje prije nekoliko dana.

Tada je postao najplaćeniji igrač svijeta sa godišnjom platom od 43.000.000 evra, sa mogućnošću da poraste na punih 50 miliona. Prestigao je nekadašnjeg saigrača Nejmara, kao i velikog rivala Kristijana Ronalda i u klubu će ostati do 2021, kada će imati 34 godine.

Izvor: B92