latinica  ћирилица
05/12/2017 |  13:37 ⇒ 14:53 | Autor: RTRS

Petorka Borca na izlaznim vratima

Boris Raspudić, Bojan Puzigaća, Miloš Đorđević, Ivan Delić i Borislav Erić u nastavku sezone neće nositi dres FK Borac, a što se tiče imenovanja novog trenera, Dragan Јović je prvi pik čelnika ekipe sa Gradskog stadiona.
Fudbaleri Brca - Foto: nezavisne novine
Fudbaleri BrcaFoto: nezavisne novine

Raspudiću ove zime ističe ugovor i, kako je kazao Igor Јanković, vršilac dužnosti trenera, stav kluba je da se ne produži ugovor sa fudbalerom, koji je ostavio dubok trag u crveno-plavom dresu i ljubimac je navijača.

"Preostala četvorka neće biti u kombinaciji za proljeće. Nisu ispunili očekivanja i stav je kluba da se s njima ne produži saradnja. Neki su na zalasku karijere, neki su bili povrijeđeni, a neki jednostavno nisu za premijerligaški Borac. Nije to nikakvo rezanje, već realnost", rekao je Јanković.

Јanković je treći trener Borca ove sezone, a prije njega su tim vodili Željko Vranješ i Zoran Milinković. Kada je sjeo na klupu bilo je jasno da sigurno neće biti trener na proljeće i da je samo prolazno rješenje. On je ujedno i zadužen za pronalazak novog trenera, pa je istakao da je prvi pik povratak Јovića, pod čijom dirigentskom palicom je Borac, po mnogima, igrao najljepši fudbal.

"S njim je uspostavljen prvi kontakt i u narednim danima znaćemo na čemu smo. Sigurno je da bi Јović bio pravo rješenje jer odlično poznaje situaciju u Borcu, a pogotovo u Premijer ligi, ali prvo on a i ostali kandidati treba da se izjasne o onome šta mogu da obećaju i kakav igrački kadar im je potreban", kazao je Јanković, koji je istakao da bi dolazak Јovića sigurno bio i po volji najvatrenijih navijača.

Borac će jesenji dio sezone završiti duelom protiv Širokog Brijega na Gradskom stadionu u nedjelju. Samo pobjedom Banjalučani mogu da ostanu u trci za šesto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. Trenutno su osmi sa tri boda manje od Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja drži pomenuto šesto mjesto.

"Taj meč će odrediti našu sudbinu. Ako pobijedimo ostajemo u igri za plasman u Ligu za prvaka, a u slučaju nekog drugog rezultata šanse smo znatno umanjili", zaključio je Јanković.

Izvor: Nezavisne novine