latinica  ћирилица
05/12/2017 |  15:50 ⇒ 16:57 | Autor: RTRS

Srpska ima proizvode za brendiranje

Konferencija "Brendiranje domaćih proizvoda - Naše je bolje", u Prijedoru je okupila privrednike i predstavnike lokalne i republičke vlasti i to sa jednim zadatkom, da se proizvođačima pruže određena znanja kako bi njihovi proizvodi mogli postati i zvanični brend.
Brendiranje - rakija - Foto: RTRS
Brendiranje - rakijaFoto: RTRS

Dunjevača, šljivovica i viljamovka... samo ove godine proizvođaču rakije sa obranaka Kozare donijele su tri zlatne nagrade. Nezvanično, Potkozarje ima svoj brend.

Proizvođač rakije iz Kozarske Dubice Miro Krnjajić kaže da su za rakiju Potkozarja i drugi proizvođači, koji su dobijali medalje, istakli da zaslužuje epitet brenda.

Put do brendiranja određenog proizvoda nije lak, ali pomoć svakom proizvođaču koji se odluči na ovaj korak, neće izostati od nadležnih institucija.

Predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da i drugim domaćim proizvođačima treba pružiti šansu i saznanja kako doći do brenda.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković kaže da Ministarstvo nastoji da zajedno sa Privrednom komorom Republike Srpske otvori mogućnosti i ukaže šta je to što oni treba da urade da bi njihov proizvod bio konkurentan na tržištu.

Kvalitet i konkuretnost na tržištu, put je do prepoznatljivosti i brendiranja.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naveo je da veoma važno da proizvod dođe u fazu brendiranja, a kada se stekne ovaj naziv onda je to siguran prodor na široko tržište, pa i evropsko i svjetsko.

Zaključeno je da Prijedor i Republika Srpska imaju resurse koje treba promovisati, ali i proizvode koje treba brendirati.