latinica  ћирилица
05/12/2017 |  16:27 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Stevandić u Modriči: Opština koja je primjer za ostale (VIDEO)

Kvalitetnim razvojnim programima i najmanjom stopom zaduženosti, Modriča može biti primjer drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, rekao je tokom posjete ovoj opštini potpredsjednik Narodne skupštine Srpske, Nenad Stevandić.
Stevandić u Modriči - Foto: SRNA
Stevandić u ModričiFoto: SRNA

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Modriča, Mladenom Krekićem, Stevandić je istakao da postoji dobra saradnja rukovodstva Narodne skupštine i ove lokalne uprave.

Krekić  je naglasio da očekuje nastavak podrške institucija Srpske u realizaciji nekoliko značajnih projekata planiranih u 2018. godini. Najavio je da je za narednu godinu planirano uređenje centralnog trga `Doktor Milan Јelić`, početak izgradnje zaštitnog nasipa na rijeci Bosni u naselju Modriča četiri, te izgradnja oborinske i kanalizacione mreže u gradu.

On je istakao da je Stevandića upoznao i sa stanjem budžeta koji će, prema nedavno usvojenom nacrtu, i u narednoj godini bilježiti blagi rast.

Krekić i Stevandić su posjetili novo dječije obdanište u kome od početka rada u septembru, zajedno sa drugom djecom borave i djeca sa smetnjama u razvoju.

Izvor: T. Blagojević/RTRS