latinica  ћирилица
05/12/2017 |  16:37 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Zvornik- Veća ulaganja u pojedine mjesne zajednice (VIDEO)

Odbornici Skupštine Grada Zvornika usvojili su Prijedlog odluke o određivanju matičnih područja na teritoriji grada, ali i Prijedlog odluke o dugoročnom planu za izmirenje obaveza prenesenih iz prethodnog perioda.
Zvornik - Skupština - Foto: RTRS
Zvornik - SkupštinaFoto: RTRS

Јednoglasno, sa 28 glasova, usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju rebalansa budžeta za 2017. godinu. Usvajanjem odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu, ispoštovane su preporuke resornog ministarstva. Struktura rebalansa u ukupnom iznosu se ne mijenja i ostaje 21.842.000 KM.

- Promjena je na pozicijama ličnih primanja u Gradskoj upravi i za budžetske korisnike. Znači, negdje oko 375 hiljada maraka, ta pozicija je smanjena i ta sredstva su prenijeta na budžetsku rezervu - kaže Srđan Despić, načelnik Odjeljenja za finansije Zvornik (SNSD).

Odluku su podržali i odbornici opozicione SDS. Bojan Lukić, odbornik SDS, kaže da su se sa predstavnicima lokalne vlasti dogovorili oko ulaganja u određene mjesne zajednice - Ekonomiju, Branjevo i Ulice. On smatra da su ta mjesta bila nepravedno zapostavljena u prethodnom periodu.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović kaže da rade transparentno, tako da svi odbornici i pozicije i opozicije vide što se radi.

Današnja sjednica skupštine grada ostaće upamćena kao najkraća do sada, trajala je samo 32 minute, a usvojeno je devet tačaka dnevnog reda.