latinica  ћирилица
05/12/2017 |  18:34 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Uručene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" (VIDEO)

U Banjaluci su dodijeljena priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za doprinos u oblastima stvaralaštva, društvenog angažmana, preduzetništva i poslovanja.
Banjaluka - Golić - nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" - Foto: SRNA
Banjaluka - Golić - nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"Foto: SRNA

Cilj je afirmacija privrednog i društvenog stvaralaštva. Projekat "Put ka vrhu" već 17 godina se realizuje u Srbiji, a od prošle godine, u okviru specijalnih veza Srbije i Republike Srpske, i u Republici Srpskoj.

Uspješni privrednici, organizacije, pojedinci koji svojim radom godinama ekonomski jačaju Srpsku dobitnici su statuete i povelje sa likom Kapetana Miše Anastasijevića. Među njima je i ministarka Srebrenka Golić, najbolja ministarka u Srpskoj.

Ideja projekta "Put ka vrhu" je podrška i afirmacija privrednog i društvenog stvaralaštva Republike Srpske i Srbije. Ali, i unapređenje njihovih odnosa. Za doprinos na tom planu nagrađen je Ognjen Bijelić, pokrajinski sekretar za regionalnu saradnju u Vladi Vojvodine.

Za nosioce projekta Media Invent ovo je način za podizanje još jednog mosta preko Drine koji će spajati isti narod na dvije obale.

Nije samo privredna saradnja u prvom planu. Brojni memorandumi o razumijevanju i saradnji potpisani su i između obrazovnih ustanova. Potvrđuju to iz najbolje visokoškolske ustanove, banjalučkog Prirodno-matematičkog fakulteta.

Nezaobilaznu ulogu u saradnji Srpske i Srbije imaju i privrednici. To je i danas jasno poručeno iz Banjaluke.

Nagrade su uručene i gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću, tehničkom direktoru Fabrike obuće "Bema" Banjaluka Marinku Umičeviću za najboljeg privrednika Srpske, te uglednim i značajnim ličnostima, institucijama, javnim i privatnim preduzećima, medijskim kućama.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dodjeljuje se u okviru projekta "Put ka vrhu", koji pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije već 17 godina realizuju "Medija invent", Univerzitet u Novom Sadu i Radio-televizija Vojvodine.