latinica  ћирилица
05/12/2017 |  22:58 | Autor: RTRS

LŠ: Roma prva, Atletiko bez osmine finala poslije osam godina (FOTO)

Ekipe Rome, Bazela i Јuventusa obezbijedile su plasman u nokaut fazu Lige šampiona poslije mečeva šestog, posljednjeg kola grupne faze.
Bajern - PSŽ (Foto:www.tz.de) - Foto: ilustracija
Bajern - PSŽ (Foto:www.tz.de)Foto: ilustracija

"Vučica", za koju je Aleksandar Kolarov ponovo odigrao cio meč, slavila je protiv Karabaga golom Dijega Perotija 1:0 (0:0) i tako kao prva iz grupe C otišla u nokaut fazu.

Ovakav rasplet situacije omogućio joj je Atletiko Madrid remijem sa Čelsijem u Londonu. "Plavci" su bili bolji rival, imali su kvalitetnije šanse, ali ih je totalno presjekao vodeći pogodak Saula Njigesa u 59. minuti, pa je sve što su uspjeli da urade do kraja bio gol za izjednačenje preko štopera gostiju Stefana Savića.

S druge strane, švajcarski šampion ništa nije prepuštao slučaju u grupi A. Rano je poveo protiv Benfike u Lisabonu, da bi sredinom drugog poluvremena i potvrdio prolaz. Strijelci za Bazel bili su Mohamed Eljunusi u petom i Dimitri Oberlan u 65. minutu, a za domaće su svih 90 minuta odigrali Mile Svilar i Andrija Živković.

Bazelu je pomogao i Mančester Јunajted, iako su se samo pobrinuli za svoju sudbinu, koji je poslije preokreta uspio da porazi moskovski CSKA. "Armejci" su poveli u posljednjim sekundama prvog poluvremena, ali su onda Romelu Lukaku i Markus Rašford za manje od 90 sekundi postavili konačan rezutlat susreta.

Nemanje Matića nije bilo u sastavu Јunajteda, što je bilo i očekivano pred veliki gradski derbi narednog vikenda u Premijer ligi.

U grupi D, pod opasnošću se nalazio prvak Italije Јuventus, ali su "bjankoneri" pogocima Huana Kvadrada u 15. i Federika Bernandeskija u 90. minutu lako izašli na kraj sa prežaljenim Olimpijakosom u Pireju.

LŠ: Olimpijakos - Јuventus (foto: UEFA)

Јuve se tako pridužio Barseloni, koja je "svoj dio posla" protiv lisabnoskog Sportinga kod kuće takođe rutinski odradila 2:0 (0:0).

Konačno, u grupi B nije bilo drame pred posljednje kolo, pošto su Pari Sen Žermen i minhenski Bajern još ranije osigurali prolaz. Ipak, Bavarci su iskoristili priliku da se revanširaju Parižanima za poraz u prvom dijelu slavivši na Alijanc Areni 3:1 (2:0).

Blistao je dvostruki strijelac Korentin Toliso, dok je jedini gol za goste djelo Kilijana Mbapea.

Istovremeno, Anderleh je slavio na gostovanju Seltiku u Glazgovu, ali minimalan trijumf nije bio dovoljan barem za prolaz u Ligu Evrope.

Preostali mečevi 6. kola Lige šampiona na programu su sutra naveče.

Izvor: B92