latinica  ћирилица
06/12/2017 |  14:13 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Lukač-Vračar: Policijska uprava Doboj ostvaruje dobre rezultate (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao da Policijska uprava Doboj ostvaruje dobre rezultate, jer nema evidentiranih težih krivičnih djela ubistava, a počinjena razbojništva su u padu za 50 odsto.
Lukač - Vračar - sastanak - Foto: SRNA
Lukač - Vračar - sastanakFoto: SRNA

Lukač je pohvalio aktivnosti koje su dovele do pada kriminaliteta na ovom području za 15 odsto, kao i povećanja rasvijetljenost krivičnih djela u odnosu na prošlu godinu i imovinskih krivičnih djela.

Nakon sastanka sa načelnikom dobojske Policijske uprave Dmitrom Vračarem, Lukač je rekao novinarima da je tri puta više evidentirano sredstava koja su zloupotrijebljena u privredi i to u iznosu od 15.000.000 KM.

Prema njegovim riječima, stanje na području Policijske uprave Doboj je zadovoljavajuće, a ostale bezbjednosne procjene su povoljne i dobre.

Lukač je naveo da je stanje javnog reda i mira povoljnije za 15 odsto, da se ulažu veliki napori da se održi dobra bezbjednost saobraćaja.

On je naveo da statistički podaci ukazuju na poboljšanje stanja od kako je prije devet mjeseci na mjesto načelnika dobojske Policijske uprave imenovan Vračar.

Govoreći o hapšenju četvorice bivših pripadnika policije u Vlasenici, on je naveo da je bilo kakav komentar suvišan, te da pravda i istina treba da se dokažu i da svi koji su odgovorni po bilo kojem pitanju izvršenja krivičnog djela ratnog zločina treba da odgovaraju.

"Nadamo se samo da će sudovi koji procesuiraju takve stvari biti apsolutno nepristrasni i jednaki prema svima", naglasio je Lukač.

On je izrazio nadu da će biti sankcionisani i počinioci ratnih zločina nad srpskim narodom, podsjećajući da je do sada mnogo više osuđenih Srba, iako je i nad njima počinjen ratni zločin.

Lukač nije hteo da komentariše slučaj hapšenja Banjalučanina Ibre Muratovića u Sloveniji, zbog, kako su prenijeli pojedini mediji, krijumčarenja bombi i oružja u Švedsku, te naveo da postoji dobra saradnja sa slovenačkom policijom.

Kada je riječ o projektu u vezi sa radarskim sistemima, Lukač je je istakao da ukupni troškovi njihove nabavke i instalisanja iznose 12.500.000 KM, što je i predviđeno u studiji izvodljivosti.

On je naveo i da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske posjeduje građevinsku dozvolu za izgradnju centra za obuku u bivšoj kasarni u Zalužanima.

Načelnik Policijske uprave Doboj Dmitar Vračar rekao je da će, pored operativnih aktivnosti, jedan od prioriteta u narednom periodu biti i rad sa lokalnim zajednicama na realizaciji video nadzora.

Vračar je naveo da je sa Lukačem razgovarano i o jačanju, obuci i opremanju interventnih patrola na području u nadležnosti dobojske Policijske uprave.

Izvor: SRNA