latinica  ћирилица
06/12/2017 |  16:18 | Autor: RTRS

Milojević: Keln nas neće zavarati

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, uoči odlučujuće utakmice protiv Kelna u borbi za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, izjavio je da problemi njemačkog tima neće zavarati ekipu i poručio da crveno-bijeli neće kalkulisati jer bi možda i bod mogao da bude dovoljan. Utakmica 6. kola H grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Kelna igra se u četvrtak od 21 čas i 5 minuta.
Vladan Milojević - Foto: RTS
Vladan MilojevićFoto: RTS

"Čeka nas posljednja utakmica u grupnoj fazi, ali istog značaja kao i sve druge. O Kelnu samo o superlativu, bez obzira na njihovu situaciju i poziciju na tabeli. Iako imaji sportskih problema imaju kvalitet i to gdje se nalaze u Bundesligi ne odslikava njihovo stanje. Moji igrači su toga svjesni i ne zavaravamo se. Kad god se promjeni trener igrači imaju dodatni motiv da se dokažu, ali mislim da neće biti velikih iznenađenja", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Prema njegovim riječima, odlučiće hrabrost, brzina i inteligencija na terenu i njegovi igrači odgovoriće Nijemcima na njihiv način.

"Spremni smo, važnost je tu, pričali smo poslije Bačke, pritisak postoji, ali igrači treba da uživaju, oni su došli ovdje i samo neka daju sve od sebe, da budu ono što jesu i poslije utakmice vidjećemo krajnji rezultat. Šta god bude oni su za mene pobjednici, staću ispred njih, oni su doveli Zvezdu ovdje poslije puno godina i to nije kraj nego početak vraćanja Zvezde na mapu Evrope gdje ovaj veliki klub sa fenomenalnim navijačima pripada", poručio je Milojević.

Na pitanje da li će ekipa ući malo opreznije u meč jer je moguće da i bod bude dovoljan.

"Ne volim da kalkulišem, ni u životu, ni u sportu. Ne možemo se voditi tom logikom", bio je jasan Milojević.

Zvezdin desni bek Filip Stojković istakao je da očekuje tešku i fizički zahtjevnu utakmicu.

"Protiv njemačkih ekipa to je presudan faktor. Daćemo sve od sebe, spremni smo 100 posto i mislim da će taj faktor odlučiti. Keln ima svojih problema, ali to ostavljamo njima, mi gledamo sebe i nadam se da ćemo na kraju da slavimo sa punom Marakanom", rekao je Stojković.

Kako je rečeno na konferenciji za medije očekuje se dolazak oko 5.000 navijača Kelna i oni će biti smješteni na južnoj tribini.

Izvor: RTS