latinica  ћирилица
06/12/2017 |  21:24 | Autor: RTRS

Vučić-Čavušoglu: Beograd posvećen daljem unapređenju bilateralnih odnosa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom susreta turskim šefom diplomatije Mevlutom Čavušogluom da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i nastavku redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.
Vučić - Čavušoglu - Foto: RTS
Vučić - ČavušogluFoto: RTS

On kaže da su bilateralni odnosi dostigli najviši nivo do sada, o čemu svjedoči i veliki broj razmijenjenih posjeta zvaničnika u proteklom periodu, među kojima je, najznačajnija posjeta predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

"Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju između Srbije i Turske, čije je formiranje predviđeno zajedničkom političkom deklaracijom potpisanom prilikom posete predsednika Erdogana, dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa dveju država", istakao je Vučić i naglasio da će do kraja godine biti otvorene još dvije nove turske fabrike u Lebanu i Žitorađi.

On je ukazao da je ekonomija oblast kojoj se mora posvetiti ključna pažnja, te da će rad Visokog savjeta biti u funkciji bolje ekonomske saradnje.

"Očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu", istakao je Vučić.

Vučić je zahvalio za podršku koju Turska, koja je i sama kandidat za članstvo u Evropsku uniju, daje Srbiji po pitanju evrointegracija, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Čavušoglu je ocijenio da je posjeta predsjednika Turske Srbiji bila odlična i zahvalio Vučiću na ličnom doprinosu u njenoj organizaciji.

"Srbija je iskreni prijatelj Turske i ono što Vi radite najbolje je za Vašu zemlju, ali i za čitav region", rekao je Čavušoglu Vučiću.

Izvor: SRNA