latinica  ћирилица
07/12/2017 |  10:30 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

U Doboju otvoren Sajam obrazovanja i zapošljavanja odraslih (VIDEO)

Na Sajmu obrazovanja odraslih i zapošljavanja u Doboju potrebu za radnicima iskazalo je 15 preduzeća u kojima je oko 200 upražnjenih radnih mjesta.
Skupština grada Doboja (Foto: glas-regije.com) -
Skupština grada Doboja (Foto: glas-regije.com)

U Doboju je danas prvi put u Skupštinskoj sali Grada Doboja otvoren Sajam zapošljavanja i obrazovanja odraslih, na kojem će se predstaviti lokalna preduzeća iz različitih sektora koja imaju potrebu za zapošljavanjem radnika različitih profila.

Nezaposlena lica koja aktivno traže posao će tokom trajanja Sajma moći da se predstave potencijalnim poslodavcima i popune prijave za neki od ponuđenih poslova.

Na štandovima na kojima će se predstaviti organizatori obrazovanja odraslih sa područja Grada Doboja, zainteresovani će moći da se informišu o načinima za prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i osposobljavanje i mogućnostima neformalnog obrazovanja.

Za vrijeme trajanja Sajma biće održane radionice za nezaposlena lica i to za pisanje biografije i simulacija razgovora za posao.

Sajam je organizovao Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i gradom Doboj. Na evidenciji Filijale Zavoda za zapošljavanje u Doboju posao trenutno traži oko 5.500 nezaposlenih.