latinica  ћирилица
07/12/2017 |  10:55 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Dodik: Ništa novo u nediplomatskom ponašanju Bakira Izetbegovića (VIDEO)

Predsjednik Srpske Milorad Dodik izjavio je za našu televiziju da u nediplomatskom ponašanju Bakira Izetbegovića, tokom posjete članova Predsjedništva BiH Beogradu, ne vidi ništa novo.
Milorad Dodik - Foto: Screenshot
Milorad DodikFoto: Screenshot

Razlika je kaže u tome što je dogovor koji je postignut na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, osporio odmah, a nije čekao da se vrati u Sarajevo kao ranije.

- Naravno nisam ni imao iluzuju o tome da je Vučić očekivao bilo kakav dogovor sa predsjendištvom. Srbija ostaje snažan i navjažniji faktor stabilnosti u regionu. Da bi uspjela u toj misiji potrebno je da ima partnere. Očigledno je da Bih nema strukture koje mogu biti partneri za dodatnu stabilizaciju i to je ono što je deficit tog sastanka. Ali, napori Srbije da obezbijedi stabilnost regiona, apsolutno je vidljiva kroz ovaj sastanak - poručio je Dodik.

Izetbegović je juče u Beogradu u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koji se odnose na pitanje Kosova, a koje je samo nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.