latinica  ћирилица
07/12/2017 |  12:18 | Autor: RTRS

Devet stranih državljana otkriveno u ilegalnom prelasku granice

Pripadnici Granične policije BiH na području Posušja, Zvornika i Bileće otkrili su devet stranih državljana u ilegalnom prelasku granice.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Službenici Јedinice granične policije Gorica spriječili su juče četvoricu državljana Alžira u ilegalnom prelasku granice u Posušju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U ilegalnom prelasku granice iz Srbije u BiH juče su pripadnici Јedinice granične policije Zvornik otkrili tri lica s područja Kosova i državljanina Srbije.

Na području Bileće službenici Јedinice granične policije Trebinje otkrili su državljanina Alžira u ilegalnom prelasku granice iz Crne Gore u BiH.

U saopštenju se navodi da će sva ova lica biti predata na dalje postupanje pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Pripadnici Granične policije danas su uhapsili lice čiji su inicijali E.Č. nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bosanski Petrovac raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Gradiška i biće predat nadležnom organu.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradina juče je uhapšeno lice čiji su inicijali H.E, državljanin Njemačke, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Uhapšeno lice predato je službenicima Sudske policije Gradiška.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Šamac uhapšeno je lice čiji su inicijali F.S. jer ga potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela krađa. Ovo lice predato je pripadnicima Sudske policije Odžak.

Izvor: SRNA