latinica  ћирилица
07/12/2017 |  15:30 | Autor: RTRS

Mesi: Neuspjeh u Rusiji? Svi treba da se povučemo

Kapiten Barselone Lionel Mesi izjavio je da ukoliko reprezentacija Argentine doživi neuspjeh na Mundijalu da svi igrači treba da se povuku iz državnog tima.
Mesi (foto:goal.com) -
Mesi (foto:goal.com)

"Ukoliko odigramo loše na prvenstvu svi bismo trebali da se povučemo. Nemoguće je ostati ako se nešto tako dogodi", rekao je Mesi.

On je prošle godine posleij poraza na penale od Čilea u finalu Kopa Amerike odlučio da se povuče iz reprezentacije zbog brojnih kritika, ali se kasnije predomislio.

Priznao je i da mu je sjedenje na klupi Barselone u prethodne dvije utakmice u Ligi šampiona jako teško palo, ali i da je svejstan da je to bila ispravna odluka trenera Ernesta Valverdea zbog ranije obezbjeđenog prolaza.

"Teško prihvatam kada ne igram ili sam zamijenjem, ali sam shvatio i razumio da je takva odluka bila najbolja. Biti na klupi je užasno, iako spolja dejluje drugačije".

Mesi i "Gaučosi" narednog ljeta u Rusiji pokušaće da naprave korak dalje u odnosu na prošli Mundijal kada su izgubili od Njemačke u finalu u produžecima (1:0), a prvi rivali u grupi su im Hrvatska, Island i Nigerija.

Defanzivac Barselone Havijer Maskerano nedavno je najavio da bi mogao da napusti nacionalni tim.

"Neću vam reći šta mi je kazao, ali ću ga razumjeti ako napusti ekipe. Želi da igra više. Najljepša stvar je biti u ekipi i biti zadovoljan, ali on misli da će dobijati veću minutažu", prokomentarisao je Mesi.

Izvor: Agencije