latinica  ћирилица
07/12/2017 |  21:53 ⇒ 22:01 | Autor: RTRS

"Legenda o Kolovratu"- najgledaniji ruski film (VIDEO)

"Legenda o Kolovratu" mogla bi da postane najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije, a početak bioskopskog prikazivanja u Rusiji nadmašio je "Vikinga".
Ruski film "Legenda o Kolovratu" - Foto: Screenshot/YouTube
Ruski film "Legenda o Kolovratu"Foto: Screenshot/YouTube

- Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podijeljena mišljenja u različitim istorijskim izvorima i legendama. Zato se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svijet, ističući osjećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čovjeka i heroja, kakav je bio Kolovrat - kaže jedan od dvojice reditelja DŽanik Fajziv, srpskoj publici poznat po filmu "Turski gambit".

To je, kako ističe, priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije. U 13. vijeku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu svijeta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu.

Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom.

Budžet filma od 16 miliona dolara iskorišćen je za što vjerniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovječanstva.

Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara.

Upravo zbog toga i ne čudi da je više od 80 zemalja i prije premijere otkupilo prava za ovaj film.

Film, koji su režirali Fajziv i debitant Ivan Šurkhovetski, u srpske bioskope stiže 4. januara, a glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrjakov, Aleksandr Ilin.

Izvor: Agencije