latinica  ћирилица
09/12/2017 |  21:54 | Autor: RTRS

B.Luka: 17. decembra humanitarna trka za osobe sa invaliditetom

Atletski klub Banjaluka i Atletski klub invalida "Vrbas", u sklopu Banjalučke trkačke lige, 17. decembra organizuju humanitarnu trku sa ciljem prikupljanja Nikoljdanskih paketića za svih sedam udruženja osoba sa invaliditetom na teritoriji Grada Banjaluka, kao i za socijalno ugrožene porodice.
Atletika (ilustracija) -
Atletika (ilustracija)

Iz "Vrbasa" je saopšteno da poslednja trka za ovu godinu nosi naziv "MF banka Banjalučka zimska trka".

"Liga pored humanog dijela uz svaku trku ima i društveno koristan aspekt i cilj nam je da svakom trkom ukažemo na neki od problema u društvu, a isto tako doprinesemo obilježavanju nekih značajnih datuma. Za ovu trku u saradnji sa Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj /ACED/ želimo da ukažemo na 10. decembar - Međunarodni dan ljudskih prava", navedeno je u saopštenju.

Ovu trku realizuju zahvaljujući MF banci, "Banjalučkoj pivari", štampariji "Europres", "Proteini.si BiH", a nadaju se i drugim sponzorima i prijateljima kako bi sakupili više od 500 paketića.

"Pored toga 40 do 50 paketića planiramo obezbijediti od akcije sakupljanja PET ambalaže koju smo pokrenuli u avgustu ove godine, a isto tako veliki broj paketića planiramo obezbijediti zahvaljujući trkačima koji nas podržavaju iz trke u trku i bez čije podrške ova liga ne bi opstala", navedeno je u saopštenju.

Trka počinje u 10.00 časova.