latinica  ћирилица
11/12/2017 |  08:37 ⇒ 08:38 | Autor: RTRS

Oprez-poledica i jaki udari vjetra

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros pretežno mokri i klizavi, a iz Auto-moto saveza Srpske upozoravaju vozače na poledicu u višim predjelima i jake udare vjetra.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, radi izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog izgradnje mosta u Krepšiću, do 31. decembra saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu M-14.1, dionica Lončari-granica Republika Srpska /Brčko 1/.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići, mjesto Zovi Do. Vozila prolaze jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, opština Doboj, na magistralnom putu Brod-Odžak vozila će saobraćati sa 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, zatim R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, i Bratunac-Drinjača, vozila zbog aktiviranih klizišta saobraćaju jednom trakom.

Za sva vozila teža od 16 tona zabranjen je saobraćaj na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do realizacije kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

U FBiH vozačima skreću pažnju na mjestimično jake udare vjetra, koji povremeno formira snježne nanose.

Izdvojeni su magistralni putevi Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Novi Travnik, Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Šuica.

Zbog sanacije na auto-putu A1 /Sarajevo sjever-Sarajevo zapad/ na ulazu u tunel "Oštrik", saobraćaj je preusmjeren iz vozne u traku za preticanje.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA