latinica  ћирилица
11/12/2017 |  11:42 ⇒ 12:22 | Autor: RTRS

Domaća izdanja knjiga za biblioteke u 42 opštine

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske otkupiće 44 knjige objavljene u Srpskoj 2015. i 2016. godine koje će biti dodijeljene narodnim bibliotekama u 42 opštine u Srpskoj.
Knjige - Foto: RTRS
KnjigeFoto: RTRS

Knjige će biti otkupljene od 11 izdavača, a na javni konkurs prijavilo ih se 15 sa ukupno 99 publikacija. Komisija za otkup knjiga izabrala je publikacije na osnovu kriterijuma utvrđenih konkursom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Za otkup su konkurisali izdavači knjiga od značaja za kulturu i umjetnost Republike Srpske iz domaće književnosti, prevedene književnosti, te publikacija iz oblasti umjetnosti koje predstavljaju srpsko kulturno nasljeđe i savremenu kulturu i umjetnost. Izdavači su bili u mogućnosti da ponude više izdanja.

Kriterijumi za izbor bili su ukupna književna i umjetnička vrijednost djela, kulturni i javni interes objavljivanja djela, promocija i afirmacija književnosti i kulture, te kvalitetna realizacija sadržaja i tehnička opremljenost publikacije.

Knjige će biti otkupljivane po ponuđenoj cijeni. Cijene navedene u ponudi ne mogu se naknadno mijenjati, a troškove dostavljanja biblitekama snosiće izdavači.

Rezultati javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2015. i 2016. godini dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske na stranici Ministarstva prosvjete i kulture i na portalu e-kultura.

Izvor: SRNA