latinica  ћирилица
11/12/2017 |  18:13 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Nova usluga Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (VIDEO)

Sve najvažnije promjene u privrednim društvima Republike Srpske, fizička i pravna lica odnedavno mogu da saznaju u trenutku, zahvaljujući novoj usluzi Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge.
Apif, nova usluga - Foto: RTRS
Apif, nova uslugaFoto: RTRS

Na ovaj način, smanjen je rizik u poslovanju i skraćene provjere, koje su trajale i po nekoliko sedmica. Nerijetko, i mjesecima.

Svaku informaciju o promjenama rukovodilaca privrednog društva, otvaranju poslovne jedinice, blokiranju računa, promjenama adrese i ostalim izmijenjenim podacima važnim za poslovne odluke fizičkih i pravnih lica, moguće je saznati zahvaljujući e-informatoru APIF-a. Nakon što odabere broj privrednih društava Republike Srpske u čije podatke želi da ima uvid, pretplatnik nove podatke dobija elektronskom poštom. 

"To je dosad sve išlo preko sudova i ostalih institucija. Da imate zahtjev, pa čekate odgovor, pa dobijete obavještenje u pisanoj verziji ovjereno, a ovo sad dobijete pismeno, elektronski i istog momenta", navela je direktorica Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge Republike Srpske Јelena Ćetković.

 

"Onaj ko bude znao da ova usluga postoji i ko je bude znao koristiti, sigurno će mu pomoći da ne stupa u poslovne odnose sa partnerima kojima su ili blokirani računi ili su u stečaju ili imaju bilo kakav drugi problem", istakao je Saša Grabovac iz Udruženja ekonomista Republike Srpske.

Prije Republike Srpske ovu uslugu u regionu uvela je samo Slovenija.