latinica  ћирилица
11/12/2017 |  18:36 ⇒ 21:11 | Autor: RTRS

Ličnost godine "Nezavisnih novina" Igor Radojičić, novinar godine Denis Bojić (FOTO/VIDEO)

Ličnost godine u izboru "Nezavisnih novina" je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Na manifestaciji "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja" proglašeni su i najbolji ministri u obje entitetske vlade, ali i privrednici i druge značajne ličnosti. Titulu novinara godine ponio je novinar naše kuće, Denis Bojić.
Denis Bojić (Foto: nezavisne.com) -
Denis Bojić (Foto: nezavisne.com)

Prvu godinu gradonačelničkog mandata Igora Radojičića obilježilo je pokretanje brojnih projekata i inicijativa, s namjerom da Banjaluka postane prepoznatljiv regionalni centar. Rješavanje pitanja Toplane, početak urbanističkog uređivanja grada i hvatanje u koštac sa problemima gradske imovine – samo su neki od poteza zbog čega je nagrada otišla baš njemu u ruke.

Ličnost godine 20174. Igor Radojičić (Foto: nezavisne.com)

Najbolji ministar u Vladi Republike Srpske je ministar pravde Anton Kasipović. U protekloj godini doneseni su brojni značajni zakoni – Zakon o stečaju, Krivični zakonik, Zakon o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, a u pripremi je i Zakon o pravobranilaštvu i Strategija za borbu protiv korupcije. 

Autor zapaženih dokumentarnih filmova ,"Djeca" i "Lica lafore", novinar Radio-televizije Republike Srpske Denis Bojić primio je nagradu "Nikola Guzijan" za novinara godine. Bojić je jedan od najnagrađivanijih domaćih dokumentarista, a njegovi filmovi prikazivani su širom regiona, ali i na međunarodnim filmskim festivalima i projekcijama.

Ličnost godine

Privrednik godine je Dušan Torbica, vlasnik ,,"Elnos grupe“, koja izvodi visoko zahtjevne projekte iz oblasti elektroenergetike u regionu i Evropi. Nagradu "Јelena Trikić" za podvig godine, koja se dodjeljuje u čast Majci Hrabrost, otišla je u ruke Zorana Mijića. Mijić je na Badnje veče ove godine spasio promrzlu djevojčicu, koja se izgubila. Slične podvige činio je i ranije; živote je spasavao ukupno sedam puta.

Najbolji ministar u Savjetu ministara BiH je ministarka za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac. U Vladi Federacije tu titulu odnijela je ministrka kulture i sporta Zora Dujmović.