latinica  ћирилица
12/12/2017 |  13:47 | Autor: RTRS

Federer: Povratkom Mareja i Đokovića biće teško osvojiti turnir

Švajcarski teniser Rodžer Federer potvrdio je da će sljedeće sezone sigurno igrati na Australijan Openu, Vimbldonu i US Openu, a da će nastupi na ostalim turnirima zavisiti od toga da li će biti maksimalno spreman.
Rodžer Federer - Foto: BBC
Rodžer FedererFoto: BBC

Federer smatra da će sljedeća godina biti puno teža za osvajanje turnira jer se na teren vraćaju igrači koji su zbog povreda u 2017. godini propustili veći dio sezone.

- Sljedeće godine neću imati priliku da doživim iste emocije kao u 2017. godini. Možda neće biti toliko dobra, ali tokom svih ovih godina uspio sam da iznenadim sam sebe. Povratak Đokovića, Mareja, Vavrinke, Raonića i Nišikorija vjerovatno znači da ću osvojiti manje turnira - rekao je Federer.

Dodao je da je njegov cilj da igra još nekoliko godina na vrhunskom nivou i da će sljedeće sezone sigurno nastupiti na tri Gren slem turnira.

- Sve je otvoreno kada je riječ o planu mog treniranja. Cilj mi je da igram još nekoliko godina iako sigurno nije riječ o deceniji. Australjan Open, Vimbldon i US Open su realni ciljevi za sljedeću godinu, a između tih turnira ću odlučiti za koji ću biti stopostotno spreman - naveo je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Izvor: Agencije