latinica  ћирилица
12/12/2017 |  17:01 | Autor: RTRS

Vulin: Zaev nije održao riječ

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da makedonski premijer Zoran Zaev nije održao riječ kada je rekao da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Vulin je reagovao na odgovor Zaeva, koji je na pitanje da li će Skoplje podržati članstvo samoproglašenog Kosova u Unesku, rekao da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

"Kao što je predsjednik Aleksandar Vučić mjesecima ranije najavio, makedonski premijer nije održao riječ", rekao je Vulin.

On je podsjetio da je Zaev, iako je javno dao obećanje da će biti uzdržan o pitanju članstva Kosova i Metohije u Unesku i da će to biti dokaz prijateljstva prema Srbiji, odlučio da podrži Prištinu.

"Pokazao je tako Zaev da Vučić dobro poznaje i ljude i prilike, ali i šta makedonski premijer zaista misli o Srbiji", naveo je Vulin u saopštenju, koje su prenijeli beogradski mediji.

On je poručio da su Srbija i njen predsjednik prijatelji Makedonije i njenih građana, ali da "premijer Makedonije to ne umije da poštuje".

Makedonski premijer je, odgovarajući na pitanje da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u Unesku, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

"Istovremeno, znate da je i Srbija naš susjed tako da je važno dobrosusjedstvo sa svim zemljama. Mi se nadamo da će se pitanja riješiti bilateralno, a mi ćemo da budemo ovdje da takva pitanja podržimo", naveo je Zaev.

Izvor: SRNA