latinica  ћирилица
12/12/2017 |  21:54 | Autor: RTRS

DŽumhur i Cerić najbolji sportisti BiH u 2017. godini

Teniser Damir DŽumhur i džudistkinja Larisa Cerić večeras su u sarajevskom hotelu "Holidej in" proglašeni su za najbolje sportiste Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.
Izbor najboljeg sportiste 2017 - Foto: nezavisne novine
Izbor najboljeg sportiste 2017Foto: nezavisne novine

Na gala večeri su tradicionalno dodijeljene nagrade u ukupno 12 kategorija.

Epitet najbolje ekipe ponio je Košarkaški klub Igokea. "Igosi" su suvereno odbranili duplu krunu u BiH, dok su u regionalnoj ABA ligi zauzeli sjajno peto mjesto. Nagrada za najboljeg trenera je otišla u ruke Branislava Crnogorca, selektora džudo reprezentacije BiH. Nagrada za razvoj sporta pripala je Univerzitetskom sportskom društvu Bosna a nagrade za najperspektivnije sportiste otišle su u ruke reprezentativke BiH u tekvondou Katarine Kraišnik i karatiste Muniba Dedovića.

Stručni žiri je nagradu za fer-plej dodijelio fudbalskom treneru Slavenu Musi.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su Raziji Mujanović, najboljoj bh. košarkašici svih vremena, koja je od ove godine članica "Kuće slavnih", zatim Mihailu Vukoviću koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju i ugledu ženske košarke u evropskim okvirima, te Milanku Mučibabiću, višestrukom šampionu u džudou.

Titulu najtrofejnije bh. ekipe već godinama nosi reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci. Nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide pripala je Igoru Ignjatoviću, kapitenu Košarkaškog kluba invalida Vrbas, koji je sa svojim timom četvrti put osvojio NLB ligu.

Srca čitalaca "Nezavisnih novina" i posjetilaca portala "nezavisne.com" ove godine osvojio je bh. kajakaš Darko Savić.

Izbor sportiste za 2017. godinu održan je pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Izvor: Nezavisne novine