latinica  ћирилица
14/12/2017 |  21:57 | Autor: RTRS

Zahtjev jednog vatrogasca iz Šipova nasmijao cijeli region

Zahtev koji je predsjedniku Vatrogasnog društva Šipovo Željku Mandiću poslao jedan od vatrogasaca iz tog grada u kojem traži nove cipele postao je pravi hit.
Vatrogasna vozila - Foto: RTRS
Vatrogasna vozilaFoto: RTRS

U zahtjevu vatrogasac se svom predsjedniku požalio na problem u kojem se našao zbog drugog kolege, pa traži da mu se u što skorije vrijeme nabave nove cipele.

- Pomenuti kolega oštetio mi je cipele broj 40, koje je on obukao, iako nosi broj 45, što je može se priznati nemoguće, ali ipak izvodljivo. Sa mojim cipelama otišao je u dvorište kod komšije i tu ih je nosio i bio obuven čitavih 30 minuta. Dok ja nisam primijetio nestanak obuće – napisao je vatrogasac u svom zahtjevu.

Međutim, kolega je poslije toga izuo njegove cipele, ali tim nije riješio problem, jer kaže cipele više ne može nositi.

- Nakon što je kolega izuo moje cipele bilo je vidljivo da one više nisu za moje noge, jer su vidljivo razvučene i klapaju na mojim nogama – žalio se vatrogasac svom šefu. On u svom zahtjevu navodi da nabavkom cipela na želi ošteti Vatrogasno društvo, već da to treba platiti onaj koji je i nanio štetu.

- Zato tražim da mi se nadomjesti novi par cipela i smatram da bi se nadoknada trebala izvršiti na štetu počinioca – ističe ovaj vatrogasac.

U svom zahtjevu precizno je naveo i koliko vrijede novi cipele. Tako da prema njegovim riječima, nove cipele bi trebale koštati 65 maraka plus PDV, što ukupno iznosi 76,50 maraka.

Da slučajno neko ne pomisli da ovaj vatrogasac ne govori istinu, on je kao svjedoka svojih problema naveo i upravo predsjednika Mandića.

- U utvrđenu štetu ste se i sami mogli uvjeriti, a to potvrđuje predsjednik Vatrogasnog društva Šipovo potpisom i pečatom – navedeno je na kraju zahtjeva.

Međutim, izgleda da ovaj vatrogasac ipak neće dobiti nove cipele, jer njegovo kolege kažu da je ovdje ipak riječ o šali.

U ovom Vatrogasnom društvu su juče rekli da se oni svi veoma dobro slažu i druže i da je to riječ o šali između njih.

- Kolega je htio da se našali sa drugim vatrogascem, pa je napisao ovaj zahtjev. Svi smo se ovom dobro ismijali i na tome je završeno. Radimo veoma težak i zahtjevan posao, pa su nam ovakve šale potrebne da se opustimo poslije radnog vremena – ispričao je jedano od šipovačkih vatrogasaca.

Kaže da se nada da ovo neće niko ozbiljno shvatiti ili imati problema zbog toga, već da će svi shvatiti da je to šala, jer je tako i nastao sporni zahtjev.

Predsjednik Vatrogasnog društva Šipovo Željko Mandić juče je potvrdio da je upoznat sa ovim zahtjevom i sam rekao da je to interna šala njegovih vatrogasaca.

- Trenutke odmora su iskoristili da se našale jedan sa drugim. Skoro smo dobili novu opremu, pa im je vjerovatno to bio motiv da se šale. Nije tu bilo ništa ozbiljno – rekao je Mandić.

Izvor: Blic