latinica  ћирилица
15/12/2017 |  16:41 ⇒ 16:45 | Autor: RTRS

Đokić: Što prije riješiti nesporazum sa BH gasom

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić poručio je danas da je neophodno što hitnije sazvati sastanak sa federalnim Ministarstvom energije, rudarstva i industrije i preduzećem "BH gas", koje ne poštuje zakonske regulative u dijelu transporta prirodnog gasa kroz Srpsku.
Đokić u Gradišci - Foto: RTRS
Đokić u GradišciFoto: RTRS

Đokić je na današnjem sastanku u Banjaluci sa direktorima gasnih preduzeća iz Republike Srpske i direktorom Regulatorne komisije za energetiku Srpske Vladislavom Vladičićem istakao da je je ovaj sastanak neophodan da bi se zaštitila preduzeća iz Republike Srpske.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i usaglašeni stavovi u vezi sa nepoštovanjem zakonske regulative preduzeća "BH gasa" u dijelu transporta prirodnog gasa kroz Republiku Srpsku. Sagovornici su podsjetili da je Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske donijela tarife za korisnike transportnog sistema prirodnog gasa kroz Srpsku koje "BH gas" ne prihvata.

Na sastanku je zaključeno da ovakvo stanje odnosa, ukoliko se ne bude rješavalo, predstavlja realnu prijetnju sigurnosti snabdijevanja kupaca prirodnog gasa.

Izcvor: SRNA