latinica  ћирилица
16/12/2017 |  16:53 ⇒ 16:57 | Autor: RTRS

Makron slavi 40. rođendan u dvorcu Šambor

Luksuzno zdanje dvorca Šambor, koji se nalazi južno od Pariza, odabrano je za prostor gdje će predsednik Francuske Emanuel Makron proslaviti svoj 40. rođendan.
Makron slavi 40. rođendan u dvorcu Šambor - Foto: RTS
Makron slavi 40. rođendan u dvorcu ŠamborFoto: RTS

Makron, kojeg su kritičari okarakterisali kao "predsjednika bogatih", otputovao je u Šambor sa suprugom Brižit i članovima porodice u petak na proslave organizovane povodom njegovog rođendana koji je 21. decembra.

Francuski predsjednik i njegova supruga uplatili su odsjedanje u blizini Šambora sopstvenim novcem, dok njihovo obezbjeđenje osigurava Јelisejska palata, pišu francuski mediji, prenosi Politiko.

Predsejdnički par provešće vikend u smještaju, a u palatu će otići samo u subotu kako bi prisustvovali večeri priređenoj u predsjednikovu čast.

Uprkos skromnom izboru smještaja, međutim, odluka francuskog predsjednika i prve dame da proslavu obilježe u Šamboru, velikom kraljevskom posedu sa raskošnim galerijama, izazvala je kritike u javnosti.

"U današnjoj Francuskoj, i od šefa države koji zna vrijednost znakova i simbola, proslava njegovog rođendana u Šamboru nema nikakvog smisla", poručila je na Tviteru Marion Van Rentergem, novinarka i autorka.

Izvor: Tanjug