latinica  ћирилица
17/12/2017 |  11:18 ⇒ 11:37 | Autor: RTRS

Virdžin Atlantik podstiče putnike da kradu iz njihovih aviona

Avio kompanija Virdžin Atlantik prestala je 2011. da svojim putnicima u prvoj klasi daje posudice za so i biber u obliku malih aviona, a odluka je donesena zato što su putnici te predmete krali u velikim količinama
Virdžin Atlantik podstiče putnike da kradu iz njihovih aviona - Foto: RTS
Virdžin Atlantik podstiče putnike da kradu iz njihovih avionaFoto: RTS

Kompanija je, međutim, godinu dana kasnije ponovo vratila te posudice nazvane Vilbur i Orvil, a na njihovom dnu je napisala "ukradeno iz Virdžin Atlantika". Iako je natpis trebalo da zaustavi kradljivce u njihovoj namjeri, to se nije dogodilo, a slanici su kradeni i dalje, da bi neki od njih čak završili na stranicama poput iBeja gdje su se prodavali po cijeni od 20 američkih dolara.

"Kada smo prije 15 godina uključili Vilbura i Orvila u ponudu, nismo ni sanjali da će postati tako voljeni. Iako je posada pazila na posudice, hiljade njih ukradeno je tokom godina s naših letova", otkrio je izvršni potpredsjednik Mark Anderson.

Kompanija je upravo iz tih razloga odlučila su da ih ove godine uključi u posebnu prazničnu promotivnu ponudu, prenosi B92.net.

Od 21. do 26. decembra svi putnici poslovne klase Virdžin Atlantika biće podsticani da ponesu posudice za so i biber sa svog leta kući, koje su samo za ovu priliku napravljeni u prazničnoj crvenoj boji.

Na letovima ove kompanije kradu se mnogi predmeti, a osim slanika, popularne su i šoljice, pokrivači, pribor za jelo, sapun i kreme za ruke.

Izvor: Tanjug