latinica  ћирилица
18/12/2017 |  20:21 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Pentagon ipak jurio zvanično "nepostojeći" NLO (VIDEO)

Nakon što je priznao postojanje tajnog programa za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO), Pentagon je objavio i snimak jednog od neobjašnjenih susreta mornaričkih pilota i NLO-a.
Objavljen snimak NLO - Foto: Screenshot/YouTube
Objavljen snimak NLOFoto: Screenshot/YouTube

Komandant Dejvid Frejvor i poručnik DŽim Slejt su jednog dana 2004. godine leteli avionom F/A-18F na standardnoj misiji iznad obala San Dijega, kada ih je kontaktirao oficir sa broda U.S.S. Prinston i zamolio ih da istraže nepoznati lebedći objekat iznad mora.

Prema riječima Frejvora, oficir im je rekao da je taj brod već dvije nedelje pratio misterioznu letjelicu. Objekat bi se najprije pojavio na visini od oko 24.000 metara, da bi zatim brzo letio ka moru i zaustavio se na oko 6.000 metara i lebdio. Bila je bjeličasta, dugačka oko 12 metara i ovalna, rekao je Frejvor.

On je rekao da je letjelica "skakutala nepravilno" i da se nije kretala u nekom određenom pravcu. Frejvor je polako kružno spuštao avion kako bi bolje pogledao objekat, ali je onda NLO počeo da se diže ka njemu. Međutim, kada je Frejvor ubrzao pravo ka objektu, on je promijenio pravac i nestao.

"Ubrzao je kao ništa što sam ikada vidio. To me je baš začudilo", rekao je on.

Iako ne zna o čemu se radilo, on je znao da na letjelici nije vidio ni krila, ni elise, a da je bila svakako brža od lovaca F-18. Kako je rekao, dok su ponovo razgovarali sa brodom, oficir im je javio da su ponovo ugledali objekat, a Frejvor nije mogao da vjeruje da je taj NLO mogao za tako kratko vrijeme da prevali toliki put.

Pentagon je priznao da je u toku pet godina sprovodio tajni program istraživanja o NLO-u, koji je okončan 2012. godine kada su američki zvaničnici odbrane riješili da se više fokusiraju na druge prioritetnije programe. Za program nazvan "Napredni program za identifikaciju prijetnji iz svemira" u tajnosti je odvajano 22 miliona dolara godišnje.

Izvor: Blic