latinica  ћирилица
28/12/2017 |  13:34 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

IRB: Ugovori za projekte za osam lokalnih zajednica

Direktor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Snežana Vujnić potpisala je danas u Banjaluci, ugovore sa predstavnicima osam lokalnih samoupravѕ o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1.023.700 KM u okviru finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja.
Banjaluka - IRB - lokalne zajednice - Foto: SRNA
Banjaluka - IRB - lokalne zajedniceFoto: SRNA

Vujnićeva je istakla da su bespovratna sredstva dobile opštine koje su dostavile najkvalitetnije projekte integrisanog i održivog lokalnog razvoja.

"Finansijski mehanizam uspostavila je Vlada Republike Srpske sa Razvojnom agencijom Švajcarske i UNDP-om, a sredstva su odobrena za osam projekata", rekla je Vujnićeva.

Načelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović naglasila je da je ova opština dobila sredstva za realizaciju projekta "Unapređenje samoodrživosti uzgajivača preživara - ovaca".

"Kalinovik je mala lokalna zajednica i bespovratna sredstva će nam mnogo značiti u realizaciji projekta, čime će biti poboljšano poslovno okruženje. Realizacijom projekta predviđeno je zapošljavanje 11 lica", dodala je Komlenovićeva.

Savjetnik za lokalnu upravu u UNDP-u Aldin Međedović kaže da je sredstva za projekat "Lokalni integrisani razvoj" obezbijedila EU.

Izvor: SRNA