latinica  ћирилица
29/12/2017 |  13:59 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Od januara niže cijene radioterapije

Cijena radioterapije za osigurana lica Fonda zdravstvenog osiguranja epublike Srpske od januara će biti niža za devet odsto.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Ovo je precizirano Aneksom ugovora o obezbjeđivanju specijalizovane usluge teleterapije i brahiterapije onkološkim bolesnicima koji su danas potpisali predstavnici Vlade Republike Srpske, FZO, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i privatnih partnera - Međunarodnog medicinskog centra i "Afidea centara za liječenje raka" iz Holandije, saopšteno je iz FZO.

Fond u potpunosti finansira usluge radioterapije za osigurana lica, a ove usluge su našim osiguranicima u Centru za radioterapiju dostupne bez čekanja.

Iz FZO napominju da od osnivanja ovog centra nijedan dan nije bilo zastoja u pružanju usluga radioterapije ili propuštenog tretmana za pacijente zbog kvara opreme ili slično.

"Sa nižim cijenama radioterapije nastavljen je kontinuitet snižavanja cijena usluga s namjerom da se kontrolom i upravljanjem troškova obezbjedi prostor za dalje unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite. I sa nižim cijenama radioterapije naši osiguranici će dobijati vrhunsku radioterapiju kakva se pruža u savremenim evropskim centrima", poručili su iz FZO.

Oni podsjećaju da su ranije, dok nije postojao ovaj centar, pacijenti na zračenje morali ići van Republike Srpske i na ove usluge su čekali više od šest mjeseci.

"Napominjemo da već nekoliko godina Centar za radioterapiju besplatno pruža uslugu ozračivanja krvi i krvnih derivata za potrebe dječije hematologije UKC čime je znatno poboljšan kvalitet pruženih usluga za djecu oboljelu od najtežih oboljenja. Ovu uslugu će Centar pružati i dalje besplatno", navodi se u saopštenju.

FZO i bolnica iz Holandije uspješno su završili postupak obezbjeđivanja bankarske garancije predviđene ugovorom.

Izvor: SRNA