latinica  ћирилица
03/01/2018 |  19:22 | Autor: RTRS

Federer: Povrede u 30-tim su normalne

Rodžer Federer, drugi teniser svijeta, rekao je kako su prije igrači završavali karijere početkom 30-tih, a sada je svima čudno kada se neko povrijedi u tim godinama.
Rodžer Federer - Foto: BBC
Rodžer FedererFoto: BBC

Švajcarac je tako branio Novaka Đokovića, Stena Vavrinku i Endija Mareja, rekavši da se svi sa čuđenjem pitaju kada se neko povrijedi u 30-tim.

- Prije je bilo normalno da sa 30-tak godina gledate kao završnu fazu karijere. Sada se od momaka očekuje da igraju do 36 - rekao je Federer.

Švajcarac nije branio samo igrače iz vrha tenisa, već i tenis kao sport.

- Kada se neko povrijedi u 31. godini, svi su kao: "O Bože, kako je to moguće". Zapravo, to je sasvim normalno - istakao je Rodžer.

Podsjećamo, Novak ima problema sa laktom, Vavrinka sa koljenom, Mareja muči kuk, dok Nadala takođe muči povreda koljena.

- Mnogo momaka je ušlo sada u tridesete. Nekada su se u tim godinama povlačili, odlazili u penziju - Edberg, Sampras... - rekao je Federer.

Takođe, Švajcarac je imao problema sa povredom koljena, zbog čega je propustio veliki dio 2016. godine. Vratio se prošle godine i imao je jednu od najboljih godina u proteklih nekoliko godina.

Izvor: B92