latinica  ћирилица
08/01/2018 |  08:48 | Autor: RTRS

Bez problema u odvijanju saobraćaja

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija redovno, vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Kanjon Vrbasa - Foto: RTRS
Kanjon VrbasaFoto: RTRS

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan - Prnjavor - Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina - Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na dionici magistralnog puta Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih toplica, te na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, zbog čega se saobraća jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Donja Orahovica-Šićki Brod-Simin Han, Šićki Brod-Živinice-Vitalj-Olovo, Kaonik-Kiseljak, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Јednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnom prelazu Gradiška, na izlazu iz BiH, čeka se duže od 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Povodom Božića, do večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Izvor: SRNA