latinica  ћирилица
09/01/2018 |  08:33 ⇒ 23/03/2018 | 09:02 | Autor: RTRS

Magla na području Foče i Bijeljine

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a mjestimične magle ima u kotlinama i duž riječnih tokova, naročito na području Foče i Bijeljine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na dionici magistralnog puta Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih toplica, te na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

 



U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, zbog čega se saobraća jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH vidljivost je jutros zbog magle smanjena na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na dionici auto-puta Podlugovi-Zenica jug, putnim pravcima Olovo-Tuzla-Orašje i Doboj-Tuzla-Bijeljina, kao i putevima u dolinama rijeka Save, Bosne i Lašve.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pojačan oprez neophodan je na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta Resanovci - Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA