latinica  ћирилица
11/01/2018 |  15:59 | Autor: RTRS

Pandurević: Poslanici iz Srpske neće podržati Bećirovićevu inicijativu

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je sasvim jasno da inicijativa Denisa Bećirovića iz SDP-a da 9. januar bude proglašen danom sjećanja na žrtve "ratnih zločina i genocida" Republike Srpske ne može imati podršku poslanika iz Srpske.
Aleksandra Pandurević - Foto: RTRS
Aleksandra PandurevićFoto: RTRS

"Ovo nije prvi put da Bećirović ima takve inicijative. On će u analima parlamenta BiH ostati upisan kao poslanik sa najviše inicijativa koje nisu dobile podršku parlamenta", rekla je Pandurevićeva za Srnu i dodala da su Bećirovićeve inicijative pune mržnje.

Ocijenivši da Bećirović sebe vidi kao kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Pandurevićeva je navela da su ovakve inicijative čisto dodvoravanje bošnjačkom biračkom tijelu.

Prema njenim riječima, Bećirović je skriboman koji je stotine pisama poslao na razne međunarodne adrese, a koje niko nije pročitao.

"Ovakve inicijative sasvim sigurno ne razgrađuju Republiku Srsku i ne štete joj, već upravo suprotno - razgrađuju BiH", istakla je Pandurevićeva i zaključila da što je više Bećirovićevih inicijativa u parlamentu, sve je manje BiH.

Bećirović je pokrenuo inicijativu da parlament BiH razmatra "Prijedlog zakona o proglašenju 9. januara danom sjećanja na žrtve ratnih zločina i genocida koje su počinili organi samoproglašene i nelegalne takozvane Srpske republike BiH/Republike Srpske".

Izvor: SRNA