latinica  ћирилица
11/01/2018 |  17:05 | Autor: RTRS

"Ivanićeva izjava - potvrda koliko su SDS, PDP i NDP odmetnuti od institucija Srpske"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je izjava srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, da "vlasti Srpske treba da stave pamet u glavu" da bi se pitanje učešća Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH riješilo na pravi način, u njegovom maniru s obzirom na to da "kada se očekuje akcija onda ga nigdje nema, ali je uvijek tu da naknadno nešto kobajagi protumači".
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

"On je u suštini izbjegao da prisustvuje ovogodišnjem svečanom defileu u kojem su učestvovali pripadnici MUP-a Republike Srpske i civilnog sektora povodom Dana Republike i sada pokušava da se opravda", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je Ivanić prošlogodišnji defile povodom Dana Republike nazvao smiješnim, vjerovatno umišljajući kako je on veliki predsjednik neke velike zemlje, pa će pred njim defilovati desetine hiljada uniformisanih učesnika.

"Nama nije smiješno, već je tužno, da neki funkcioner naziva smiješnom bilo koju manifestaciju u kojoj učestvuju pripadnici MUP-a Republike Srpske ili bilo koji njeni građani. Mi smo, recimo, u Vladi Republike Srpske ponosni na takve događaje i razmišljamo kako da ih unapređujemo", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je u izjavi za Srnu ocijenila da Ivanićevu formulaciju da, kako kaže, "vlasti Republike Srpske treba da stave pamet u glavu" da bi se pitanje učešća Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH riješilo na pravi način, ne treba posebno komentarisati jer je ona samo potvrda koliko su Ivanić i njegove kolege iz SDS-a, PDP-a i NDP-a, koje su na vlasti na nivou BiH, odmetnuti od institucija Republike Srpske.

"Kad kaže da bi volio da je njegov prethodnik u Predsjedništvu BiH iz SNSD-a tražio da se to pitanje drugačije reguliše, onda ga moramo podsjetiti da za vrijeme njegovog prethodnika takvi problemi nisu ni postojali. Oni postoje sada, za vrijeme Ivanićevog mandata, pa bi on mogao barem pokušati da ponešto i riješi", istakla je Cvijanovićeva.

Izvor: SRNA