latinica  ћирилица
11/01/2018 |  20:00 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

FBiH: Nema dogovora o održavanju sjednica o budžetu

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije BiH i kolegijuma oba doma federalnog Parlamenta nije postignut dogovor o održavanju sjednica parlamenta na kojima bi bio razmatran budžet za 2018. godinu. Nakon trosatnog sastanka koji je završen u 18.15 časova saopšteno je da bi naredni sastanak o istoj temi trebalo da bude održan u ponedjeljak, 15. januara, prenose federalni mediji.
FBiH - Foto: RTRS
FBiHFoto: RTRS

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara izjavila je da su na sastanku određeni stavovi ipak približeni, iako za vraćanje izgubljenog povjerenja treba vremena.

"Svjesni smo svoje odgovornosti za usvajanje budžeta, ali isto tako svjesni smo i važnosti očuvanja partnerskih odnosa u interesu i građana i naroda u FBiH. Nadam se da ćemo u ponedjeljak razgovore privesti kraju i da ćemo uskoro održati sjednice oba doma Parlamenta", rekla je Bradara.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić rekao je da učesnici razgovora nastoje da prevaziđu sadašnje stanje u tom domu i da se nada da će Federaciju uskoro uvesti u "zakonit finansijski ambijent".

Mušić je napomenuo da je do kraja januara neophodno da FBiH ima usvojen budžet ili odluku o privremenom finansiranju, a poželjno bi bilo to okončati i mnogo ranije.

Sastanku su u ime Vlade FBiH prisustvovali premijer Fadil Novalić i njegovi zamjenici - ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i ministar finansija FBiH Јelka Milićević.

Izvor: SRNA