latinica  ћирилица
12/01/2018 |  14:04 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Pale - Potpisan ugovor za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture

Načelnik Pala, Boško Јugović, potpisao je danas sa firmom "Buk promet" iz Bijeljine ugovor vrijedan više od milion KM o nastavku izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području ove opštine.
Pale: Ugovor o infrastrukturi - Foto: SRNA
Pale: Ugovor o infrastrukturiFoto: SRNA

Ugovor je potpisan u okviru projekta "Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj" koji se realizuje kreditnim sredstvima Evropske investicione banke. Јugović je rekao da će biti izgrađen glavni fekalni kanalizacioni kolektor koji će spriječiti da otpad ulazi u korito rijeke Miljacke i odvodiće ga na mjesto gdje će biti izgrađen prečistač.

Naveo je da ovaj projekat obuhvata i izgradnju vodovodnog dijela mreže Koran - Luke i sanaciju Vodovoda "Vrelo Prača". Јugović je rekao da bi radovi mogli da počnu u aprilu ili maju, čim uslovi budu dozvoljavali, a predviđeno je da budu završeni do Nove godine.

"Ovo je druga faza kreditnog aranžmana Evropske investicione banke ukupne vrijednosti 1.500.000 KM, uključujući i PDV", rekao je Јugović novinarima nakon sastanka.

Direktor preduzeća "Buk promet" Јovan Gajić pojasnio je da projekat podrazumijeva izgradnju kolektora u dužini od 2.600 metara, čime će otpadne vode biti odvođene izvan naselja, a konačno rješenje će biti prečistač.

Šef projekta "Vodovoda i kanalizacija Republike Srpske", koja je i pomoćnik ministra finansija Republike SrpskeRadmila Mihić ,rekla je da je ova kreditna linija je jedna od najpovoljnijih na području BiH. Prema enim riječima, u kreditnom aranžmanu rok otplate 2je 5 godina, osam godina je grejs period, a kamatna stopa bila je 1,9 odsto", navela je Mihićeva.

Ona je podsjetila da su tokom posljednje tri godine u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu na području Pala investirana tri miliona KM.

Izvor: SRNA