latinica  ћирилица
12/01/2018 |  16:06 ⇒ 16:21 | Autor: RTRS

Komunisti iznenadili, Putin dobio protivkandidata

Komunistička partija Rusije mijenja imidž. Ta partija je predstavila novog kandidata koji će izazvati aktuelnog predsjednika Vladimira Putina na izborima.
Pavel Gudinjin (lijevo) i Genadij Zjuganov (desno) - Foto: RT
Pavel Gudinjin (lijevo) i Genadij Zjuganov (desno)Foto: RT

Centralna Izborna komisija u Rusiji danas je saopštila da je registrovala Pavela Grudinjina (57), mašinskog inženjera koji već tri decenije vodi farmu na periferiji Moskve kao kandidata Komunističke partije na predsejdničkim izborima zakazanim za 18. mart, prenosi Rojters.

Kako je Rojters u decembru izvijestio, komunistička partija Rusije neočekivano je, umjesto dugogodišnjeg lidera Genadija Zjuganova (73), za kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, izabrala prilično nepoznatog biznismena Pavela Grudinjina.

Britanska agencija je tada ocijenila da je utisak da komunisti izborom predstavnika mlađe generacije umjesto kandidata stare garde žele da prošire politički uticaj.

Iako se očekivalo da će Zjuganov, veteran ruske političke scene, šesti uzastopni put biti kandidat komunista na izborima u martu, partija je izabrala Grudinjina.

Zjuganov je čestitao Grudinjinu na nominaciji na kongresu stranke, objavljeno je u decembru na sajtu Komunističke partije.

Izvor: Tanjug