latinica  ћирилица
13/01/2018 |  14:26 | Autor: RTRS

Bužim: Vijećnici SDA napustili stranku i formirali Nezavisni klub

Kompletan Klub vijećnika SDA u Opštinskom vijeću Bužima napustio je ovu stranku i formirao Nezavisni klub jer su nezadovoljni imenovanjem povjereništva za Opštinski odbor SDA u Bužimu.
SDA (ilustracija) -
SDA (ilustracija)

Na današnjoj konferenciji za novinare sada već bivši članovi SDA istakli su da je 250 članova ove stranke u Bužimu iskazalo jasno neslaganje sa odlukom o imenovanju povjereništva početkom novembra, ali da nikada nisu dobili odgovor Predsjedništva SDA.

Oni navode da su članstvo, Klub vijećnika i kadar stranke proteklih nekoliko mjeseci u više navrata upozoravali rukovodstvo SDA u Sarajevu i Bihaću na lošu politiku prema bužimskoj SDA i njenim istinskim članovima.

Naglašeno je da je rukovodstvo SDA posebno upozoravano da nije dobro iz organa stranke isključivati kadrove koji su u posljednjih nekoliko izbornih ciklusa na području Bužima ostvarivali izborni rezultat od tri do četiri hiljade glasova, dok je rukovođenje povjereništvom povjereno nezavisnom vijećniku koji ima 300 kupljenih glasova.

Predsjednik dosadašnjeg Kluba vijećnika SDA Rifat Šahinović rekao je da šestočlani Klub napušta stranku zbog pogrešne politike koju ova stranka vodi u Bužimu.

"Imenovanje ovakvog sastava Povjereništva SDA je vrhunac ponižavanja svih nas, krajnje nepošten odnos prema članovima SDA, prema Bužimu i svim njegovim građanima. Nažalost, SDA danas napuštamo zbog toga što smo svi istjerani iz stranke, zbog toga što nismo uspjeli višim stranačkim organima ukazati na lošu i pogubnu politiku koju vode prema Bužimu u zadnjih godinu dana", zaključio je Šahinović.

Izvor: Srna