latinica  ћирилица
14/01/2018 |  14:11 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

U ponedjeljak oblačno i hladno uz slabe padavine

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti hladno i pretežno oblačno uz slabe padavine i dnevnu temperaturu vazduha do četiri stepena Celzijusova.

Na sjeveru će biti pretežno suvo i oblačno, a ponegdje su mogući i kraći sunčani periodi, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na krajnjem jugu će padati kiša, a na istoku i na planinama slab snijeg.

Na planinama na istoku se očekuje oko pet centimetara snijega, a uveče padavine slabe i prestaju.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do tri, na jugu do osam u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U utorak, 16. januara, jutro će biti hladno uz mraz i umjereno oblačno. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla. Tokom dana biće toplije uz postepeno jačanje južnog vjetra i naoblačenje od zapada.

Sredinom dana na jugu i zapadu će početi slaba kiša, a popodne i uveče slaba kiša je moguća i na sjeveru. Duvaće prvo slab jugo, a tokom dana umjeren do jak, u Krajini krajem dana povremeno olujni. Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 12, u višim predjelima i na jugoistoku od tri stepena Celzijusova.

U sredu, 17. januara, ujutro će na jugu i zapadu padati slaba kiša, u ostalim predjelima biće suvo. Duvaće jak jugo, u Krajini povremeno olujni. Sredinom dana kiša jača na zapadu i jugu i postepeno se širi ka istoku. Popodne će doći do zahlađenja i kiša na planinama prelazi u snijeg uz brzi porast snježnog pokrivača. Uz dalje zahlađenje uveče će ponegdje i u nižim predjelima kiša preći u susnježicu i vlažan snijeg.

Tokom dana jugo slabi i počeće da duva umjeren sjeverozapadni vjetar.

Maksimalna temperatura biće tokom jutra i prijepodneva, od šest do 13 stepeni Celzijusovih. Tokom dana biće zahlađenje i minimalna temperatura vazduha iznosiće uveče od minus jedan do tri, u višim predjelima oko minus tri stepena Celzijusova.

U četvrtak, 18. januara, tokom noći padavine postepeno prestaju i ujutru će biti pretežno suvo i hladno uz mraz. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije. Popodne postepeno naoblačenje na jugu i zapadu i ponovo će početi da duva jugo. Najviša dnevna temperatura vazduha od četiri do 10, u višim predjelima od jedan stepen Celzijusovih.

U Srpskoj i FBiH, danas je oblačno i hladno vrijeme.

Vjetar će biti slab sjeverni i sjeveroistočni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00: Bjelašnica minus pet, Mrakovica minus četiri, Kneževo minus tri, Kalinovik, Han Pijesak, Manjača minus dva, Mrkonjić Grad, Sokolac minus jedan, Brod, Kotor Varoš, Krupa na Uni nula, Ribnik, Gacko, Sarajevo, Srbac, Srebrenica, Banjaluka, Nevesinje i Bijeljina jedan, Istočno Sarajevo, Foča, Novi Grad, Prijedor, Šipovo, Zvornik, Rudo, Doboj, Tuzla i Bugojno dva, Višegrad, Bileća četiri, Trebinje pet, Mostar šest stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA