latinica  ћирилица
19/01/2018 |  08:50 ⇒ 08:51 | Autor: RTRS

Krupa na Vrbasu: Krava zadavila domaćina

Aleksije Ristić (71) iz Krupe na Vrbasu pronađen je mrtav sa višestrukim povredama vrata, a uviđajem je utvrđeno da ga je ubila krava!
Krava zadavila domaćina - Foto: Novosti.rs
Krava zadavila domaćinaFoto: Novosti.rs

Ristić je juče ujutro kravu izveo iz štale i krenuo da je vodi na parenje s bikom. Pomoću konopca životinju je vukao nekoliko stotina metara, a onda se krava nečeg uplašila i potpuno otela kontroli. U jednom trenutku Ristića je oborila na zemlju, a prilikom pada on je glavom udario od kamen.

Nakon toga krava je hodala oko njega i više puta mu oko vrata i tijela omotala konopac. Potom je počela da ga vuče po zemlji i trnju pri čemu je Ristić zadobio višestruke povrede, usled kojih je preminuo. Nakon "ubistva" krava je pobjegla i do juče nije pronađena.

U PU Banjaluka navode da je tijelo pronađeno u srijedu oko 12.15 pored makadamskog puta u zaseoku Ristići.

"Izvršen je uviđaj i utvrđeno je da je Ristić kobnog dana konopcem vukao kravu. U jednom trenutku životinja se otela kontroli i oborila nesrećnog čovjeka, a potom se kretala ukrug oko njega i više puta mu oko vrata i tijela omotala konopac, da bi ga potom vukla po zemlji, pri čemu je zadobio povrde od kojih je preminuo - navode u PU Banjaluka.

Izvor blizak istrazi kaže da Ristić nije imao ni promil šanse da preživi, jer ga je životinja tolikom silinom vukla po zemlji da mu se konopac doslovno urezao u vrat. Istražioci kažu da u dugogodišnjoj policijskoj karijeri nikada ništa slično nisu videli.

"Bilo je slučajeva u kojima su domaće životinje, pretežno bikovi, ubijali svoje vlasnike, ali uglavom udarcima nogama ili rogovima. Ovako nešto dosada nismo viđali" rekao je izvor blizak istrazi.

Iza Aleksije Ristića ostali su supruga i sin, sa kojima je živio, i kćerka koja je udata u susednom selu. Niko od njih nije zaposlen i porodica je živjela uglavnom od stočarstva i poljoprivrede.

Izvor: Večernje novosti