latinica  ћирилица
21/01/2018 |  08:29 | Autor: RTRS

NBA: Vulvsi dobili Toronto, Teodosić i Bjelica solidni

Minesota Timbervulvsi su pobijedili Toronto Reptorse, jedan od najboljih timova istočne konferencije NBA lige sa 115:109 u noći između subote i nedjelje.
Vulvsi dobili Toronto, Teodosić i Bjelica solidni - Foto: TANЈUG
Vulvsi dobili Toronto, Teodosić i Bjelica solidniFoto: TANЈUG

Ekipa Nemanje Bjelice se radovala pobjedi dok su Los Anđeles Klipersi Miloša Teodosića poraženi tek peti put kad za njih igra plej Srbije.

Od Klipersa su bili bolji DŽezeri iz Јute sa 125:113. U pobjedi Minesote je u prvi plan iskočio Endrju Vigins.

Јedna od glavnih zvijezda ekipe DŽimi Batler nije igrao zbog povrede, supertalentovani Karl Entoni Tauns je ušao u problem s faulovima i Minesota nije bila u dobroj poziciji protiv tima koji je drugi na Istoku iza Boston Seltiksa.

Vigins je tokom prvog poluvremena gotovo sam držao svoj tim u igri, ali je prve poene za Minesotu poslije ofanzivnog skoka postigao Bjelica. On je poentirao za 2+1 i do kraja postigao ukupno osam poena uz šest skokova i nešto slabiji šut iz igre 3/9.

U nastavku su Vulvsi uglavnom vodili, ali su pobjedu doveli u pitanje kad je Toronto napravio seriju 11:0 i trojkom Derozana preuzeo vođstvo 106:104. Vigins je još jednom povukao svoju ekipu i Minesota je pobijedila 30. put ove sezone.

Vigins bio najbolji kod pobjednika sa 29 poena, dok je u Reptorsima briljirao Kajl Lauri rekordom sezone od 40 poena (14/25).

Minesota je četvrta na Zapadu iza Golden Stejta, Hjustona i San Antonija sa 30 pobjeda i 18 poraza, dok je Toronto drugi na Istoku sa skorom 31-14.

Slično kao i Bjelicu, ni Miloša Teodosića nije služio šut u porazu Klipersa od Јute za koju je odličnu partiju prikazao Donovan Mičel (23 p). DŽezeri su do poluvremena pogodili skoro dvije trećine šuteva i vodili 76:59.

Teodosić je postigao osam poena i imao četiri asistencije, ali je pogodio tek tri šuta iz 11 pokušaja, a većina ih je došla spolja, čak osam.

Nekada prepoznatljivo lice u Evroligi - DŽo Ingls je ubacio rekord karijere u NBA 21 poen za Јutu, a Rudi Gober 16.

Kliperse je još jednom predvodio "Svit Lu" Vilijams koji je imao 31 poen. Blejk Grifin je ubacio 25.

Upravo je Vilijams dobrom igrom, krađama i kontrama pomagao Klipersima da se vrate u igru i smanje veliku prednost rivala s poluvremena. Postavio je i rekord franšize sa deset ukradenih lopti i bio blizu tripl dabla jer je imao i sedam skokova.

Klipersi poslije ovog poraza imaju skor 23-22, a Јuta 19-27. Prvi su osmi, a drugi deseti na Zapadu.

Izvor: B92