latinica  ћирилица
21/01/2018 |  21:44 | Autor: RTRS

Bajern nadigrao uporni Verder

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Verder sa 4:2(0:1) u meču 19. kola Bundeslige. Po dva gola za tim iz Minhena postigli su Levandovski i Miler.
Tomas Miler (FOTO: www.motorvision.de) -
Tomas Miler (FOTO: www.motorvision.de)

Lijepa fudbalska predstava viđena je na "Alijanc areni". Meč pun preokreta. Verder je vodio, Bajern preokrenuo, gosti su uspeli da izjednače, ali je dvojac Bavaraca bio neumoljiv i zapečatio sudbinu gostiju.

Verder je poveo u 25. minutu preko Godorfa, koji je iskoristio loptu u prostor Krusea i savladao golmana Bavaraca. Do izjednačenja je došlo u 41. minutu susreta kada je Boateng pronašao Milera, koji je prihvatio loptu grudima i volejom pogodio mrežu gostiju. Pri ovom rezultatu otišlo se na odmor.

Bajern je poveo u 63. minutu kada je nakon kornera Levandovski bio najviši u šesnaestercu i savladao golmana Pavlenku. Verder se nije predavao, a izjednačio je u 72. minutu. Posleij kornera zbunjena odbrana Bajerna i Šule matira svog golmana.

Samo dva minuta kasnije Levandovski ponovo dovodi Bavarce u prednost. Kimih je centrirao, a Poljak je bio precizan - 3:2. Pobedu domaćina potvrdio je Miler u 84. minutu susreta.

U drugom današnjem meču, Šalke i Hanover su odigrali neriješeno 1:1.

Pjaca je u 16. minutu doneo prednost klubu iz Gelzenkirhena, a konačan rezultat postavio je Fulkrug u 86. minutu.

Izvor: RTS