latinica  ћирилица
04/02/2018 |  08:52 ⇒ 09:02 | Autor: RTRS

Objavljen snimak ruskog napada na teroriste (VIDEO)

Više od 30 terorista likvidirano je u grupnom napadu visokopreciznim oružjem na oblast u Idlibu koju kontroliše Nusra front i iz koje je lansirana raketa "zemlja-vazduh" na ruski avion Su-25, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Prema podacima dobijenim na osnovu radijskog presretanja, u napadu je ubijeno više od 30 terorista Nusra fronta", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video napada u kojem su likvidirani teroristi u provinciji Idlib. Na klipu koji traje 25 sekundi, a koji je objavio televizijski kanal Zvijezda, zabiljržen je trenutak napada.

Nešto ranije, Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo da je u oblasti Idliba oboren ruski avion Su-25, čiji je pilot uspio da se katapultira, ali je ubijen u borbi s teroristima.

SAD: Nismo snabdijevale partnere u Siriji oružjem tipa "zemlja-vazduh"

Sjedinjene Američke Države nisu snabdijevale partnere u Siriji oružjem tipa "zemlja-vazduh". Vašington će analizirati informaciju o tome da je ruski avion Su-25 oboren iz pokretnog raketnog kompleksa ovog tipa, saopštio je predstavnik Pentagona Erik Pehon.

Predstavnik Pentagona je naveo da su SAD usredsređene na borbu protiv ID zajedno s partnerima u Siriji.

- SAD nisu isporučivale partnerskim snagama u Siriji nikakvo naoružanje tipa "zemlja-vazduh" i ne namjeravaju to da čine ni ubuduće - rekao je Pehon.

On je naveo da su u geografskom smislu američke operacije orijentisane na borbena dejstva protiv Islamske države u istočnoj Siriji.

- Procijenićemo zasnovanost ovih saopštenja da bismo zaštitili bezbjednost svojih partnera iz koalicije - rekao je Pehon komentarišući incident s ruskim avionom.

Izvor: Agencije