latinica  ћирилица
04/02/2018 |  12:01 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Dani zime na Kozari (FOTO/VIDEO)

Na Kozari se održava Dvanaesta privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari".
Dani zime na Kozari - Foto: RTRS
Dani zime na KozariFoto: RTRS

Manifestacija obuhvata niz dešavanja među kojima su sportska takmičenja predstavnika gradova i opština Potkozarja i okruženja, gastro-takmičenja u tri kategorije: turističko-ugostiteljske škole Republike Srpske, lovačka udruženja Potkozarja i izviđački odredi i planinarska društva. Za ovaj dio manifestacije prijavilo se 30 učesnika i to je najmasovniji odziv na ovoj manifestaciji.

U kulturno-umjetničkom programu nastupaju bend Boćo i bećari, grupa Anemo iz Prijedora, Gradiški tamburaši, muška ojkačka grupa i ženska pjevačka grupa Kulturno umjetničkog društva Knešpolje iz Knežice, Kozarska Dubica i pjevačka grupa Kulturno umjetničkog društva Una Novi Grad.

Dani zime na Kozari (Foto: RTRS)

U okviru ovogodišnjih Dana zime na Kozari održava se i Ski kup u organizaciji planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar, a za nadmetanje u muškoj i ženskoj konkurenciji, prijavljeni su takmičari iz srednje škole, te stariji i mlađi osnovci.

Cijena ulaznice tokom trajanja manifestacije u Nacionalnom parku "Kozara", po promotivnoj cijeni, iznosi jednu KM.

Organizatori ove 12. privredno turističke manifestacije su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške i Nacionalni park "Kozara".

Grad Prijedor je i pokrovitelj manifestacije, a u njenom organizovanju pomoglo je i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.